Άμεση στήριξη της Μυκόνου από την Πολιτεία ζητούν οι κ.κ. Κόκκινος και Κουκάς

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 20/03/2014 - 15:55

Την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει τελευταία στο νησί της Μυκόνου ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Εποχή για τα νησιά μας" Χαράλαμπος Κόκκινος και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί της Μυκόνου πλήττεται από μια σειρά έκτακτων προβλημάτων:

- Το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στη Βόρεια πλευρά του νησιού στις αρχές Μαρτίου αποτελεί κίνδυνο για το μοναδικό περιβάλλον του νησιού. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η απάντληση των καυσίμων. Επιβάλλεται αυτή να γίνει με επιτυχία και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προασπίσουν το περιβάλλον. Απαιτείται συνεργασία και εγρήγορση από όλους τους φορείς και θετική έκβαση της προσπάθειας.

- Οι λιγοστές βροχοπτώσεις από τη μια και η μεγάλη ζήτηση από την άλλη έχουν μειώσει αισθητά τα αποθέματα των υδάτινων ταμιευτήρων του νησιού.

"Ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ξεκινά, οι ανάγκες υδροδότησης του νησιού μεγαλώνουν. Απαιτείται άμεση συνεργασία κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης έτσι ώστε:
α) Να ενταχθεί το νησί της Μυκόνου στα επιδοτούμενα υδροδοτούμενα νησιά με αύξηση των απαιτούμενων κονδυλίων μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και της νησιωτικής πολιτικής
β) Να υπάρξει συνεργασία του δήμου Μυκόνου με την ΕΥΔΑΠ νήσων
γ) Να χρηματοδοτηθεί η αγορά και τοποθέτηση νέων αφαλατώσεων και η επισκευή των παλαιοτέρων σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Μυκόνου)" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Ο Περιφερειακός Συνδυασμός Νοτίου Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» είναι κοντά στους πολίτες και στο Δήμο Μυκόνου με το ειλικρινές ενδιαφέρον του, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις του. Επιδιώκουμε και ευχόμαστε να υπάρξει άμεσα θετική εξέλιξη στα θέματα που αναδεικνύουμε για αυτό απαιτείται άμεση κινητοποίηση των «πρωτεύθυνων» πολιτών" καταλήγει η ανακοίνωση.