ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ GUMBALL 3000 ΓΙΑ ΤΟ 2017

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 10/10/2016 - 23:21

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του “The Gumball 3000 Group” κ. Maximillion Cooper και την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Μυκόνου κα. Τόνια Ανδρόνικου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποδοχή της πρόσκλησης από τον κύριο Cooper το ράλι gumball 3000 που διοργανώνεται κάθε χρόνο, να διασχίσει για πρώτη φορά και την Ελλάδα και να τερματίσει στη Μύκονο. Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την διαδρομή, η οποία θα έχει αφετηρία τη Ρίγα της Λετονίας. Από εκεί θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Ντουμπρόβνικ, Τίρανα, Αθήνα και ο πανηγυρικός τερματισμός θα γίνει μετά από μία εβδομάδα στη Μύκονο.
Το ράλι θα διεξαχθεί από 01 Ιουλίου έως 08 Ιουλίου 2017.
Τι είναι το Gumball 3000; Είναι ετήσιος αγώνας ταχύτητας πολυτελών γρήγορων αυτοκινήτων που διοργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με διαφορετική διαδρομή κάθε χρόνο.
Το concept του Gumball 3000 που ξεκίνησε το 1999, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές χρόνο με το χρόνο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το φετινό Gumball 3000 θα δοθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών και των νέων. Στη συγκομιδή τους, συμβάλλουν, όπως κάθε χρόνο οι celebrities που συμμετέχουν.
Η πεμπτουσία της κούρσας, φυσικά, είναι τα υπεραυτοκίνητα.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος πού έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του και ευχαρίστησε τον κ Cooper. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως τέτοιου είδους δράσεις είναι ευπρόσδεκτες από το Δήμο, αποτελούν τεράστια διαφήμιση και προωθούν το τουριστικό μας προϊόν, ενώ η Υπουργός με θέρμη υποδέχθηκε την διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gumball3000.com