Διήμερο αφιέρωμα στη Μελπω Αξιωτη για τα 50 χρόνια από το θανατό της 12 - 13/5/2023

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 12/05/2023

Διήμερο αφιέρωμα στη Μέλπω Αξιώτη και την Κάδμω πραγματοποιεί η ΚΔΕΠΠΑΜ με την Δημοτική Στέγη Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου με παράλληλη έκθεση διασωθέντων οικογενειακών τεκμηρίων.
Το διήμερο περιλαμβάνει
Α΄ ΜΕΡΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΔΜΩΣ, (Φιλολ. επιμέλ. Μ. Κακαβούλια, Κέδρος 2015) Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, Ώρα 8:00΄ μμ. στην αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Ματογιάννι.
Συντελεστές:
1.Μαρία Κακαβούλια, Αναπλ. Καθηγήτρια Υφολογίας, Ρητορικής και Αφηγηματολογίας, Πάντειο Παν/μιο, «Κάδμω, η συγγραφική κληρονομιά της Μέλπως Αξιώτη»
2.Τιτίκα Δημητρούλια, Αναπλ.. Καθηγήτρια Θεωρίας & Πράξης της Μετάφρασης στο Α.Π.Θ. & Κριτικός της Λογοτεχνίας, «“Γιατί πρέπει η λέξη να έχει μια απέραντη μνήμη”. Μνήμη και λήθη στην Κάδμω»
3.Σοφία Σεϊρλή, Ηθοποιός, «Μέλπω Αξιώτη: Διαδρομές»
Τους συντελεστές θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κουσαθανάς

Β΄ ΜΕΡΟΣ
ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΛΠΩΣ ΑΞΙΩΤΗ & Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ “ΥΠΕΡΟΡΙΑ”
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, Ώρα 8:00΄μμ. στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά.
Συντελεστές:
1.Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Εκπ/κός Μ.Ε., «“Αντικείμενα πολύ κοινά, κι εσύ πιστός πολεμιστής” (Κάδμω): Τα αντικείμενα στο έργο της Μ. Α.»
2.Δημήτρης Κανελλόπουλος, Εκδότης του περιοδ. Οροπέδιο, «Η νοσταλγία της Μέλπως Αξιώτη στην “υπερορία”»
3.Παναγιώτης Κουσαθανάς, Συγγραφέας, Ξενάγηση στα διασωθέντα τεκμήρια της οικογένειας Αξιώτη. Τους ακροατές θα ξεναγήσει στην έκθεση ο Παναγιώτης Κουσαθανάς.