Άλλο ένα σημαντικό έργο υλοποιείται με τη συμβολή του Δήμου Μυκόνου.

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 21/09/2023 - 13:56

Ξεκινάει άμεσα η αποκατάσταση του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγιάς στη Χώρα Μυκόνου Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου.
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση «Πολιτισμικής Ανάπτυξης» μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Ephorate of Antiquities of Cyclades, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.
Το έργο αποκατάστασης έχει προϋπολογισμό 70.000 € και είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σχετική εξέλιξη καθώς, δεν πρόκειται μόνο για ένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και για ένα πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό μνημείο το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Προγραμματική Σύμβαση στόχος του έργου θα είναι να αντιμετωπιστούν οι βλάβες που έχουν εμφανιστεί στο κωδωνοστάσιο από την οξείδωση των μεταλλικών του στοιχείων και να επιτευχθεί η αποκατάσταση στην αρχική του μορφή.
Όλες οι εργασίες θα υλοποιηθούν βάσει των εγκεκριμένων μελετών και υπό την εποπτεία της εφορίας αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Με την καθοδήγηση & προτροπή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου & Δήλου π. Πέτρου Μαραγκού και τη συνεργασία του Στέλιος Μπρίγγος φθάσαμε ως εδώ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.