Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 29/11/2021 - 00:00

Πιστή στις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της θητείας της η παρούσα Δημοτική Αρχή της Μυκόνου στηρίζει έμπρακτα όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού οι οποίοι πρεσβεύουν και προάγουν τον πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11/12, με ομόφωνη απόφαση, ενέκρινε την επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων του νησιού κατόπιν αιτήσεώς τους διαμορφώνοντας και τα αντίστοιχα ποσά που θα λάβουν για το έτος 2018 με βάση το πρόγραμμα δράσης τους.

Συγκεκριμένα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία που θα επιχορηγηθούν με τα αντίστοιχα ποσά τους παρουσιάζονται ακολούθως:

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου 8.000€
Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες 4.000€
Χορευτικός Παραδοσιακός Σύλλογος «Ανεμόμυλοι» 4.000€
Σωματείο Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου 8.000€
Απολλώνιος Πολιτιστικός Όμιλος 4.000€
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – 1ο Σύστημα Ν/Π Μυκόνου 2.000€
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε περήφανοι που το νησί της Μυκόνου έχει τόσο δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία οι οποίοι πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό τόσο εντός του νησιού μας όσο και εκτός.

Η επιχορήγηση που τους παρέχουμε κάθε χρόνο ως Δημοτική Αρχή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση και τη διάνθιση του πολιτισμού μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο επιτυχημένο και δραστήριο έργο τους.»