Λύση στο πρόβλημα της Πολεοδομίας από τον Δήμο Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 13/11/2017 - 18:51

Ο Δήμος Μυκόνου κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και πιέσεων στελεχώνει την Πολεοδομία Μυκόνου με τέσσερις (4) μόνιμους μηχανικούς, δίνοντας ουσιαστική ανάσα, στο χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται σε διαπιστωμένη αδυναμία εδώ και αρκετά χρόνια, μετά από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις των υπαλλήλων.

Ολοκληρώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών οι μετατάξεις δύο μόνιμων μηχανικών από το Δήμο Αθηναίων και τον Ε.Ο.Τ. αντίστοιχα, ενώ παράλληλα θα προσληφθούν ακόμα δύο (2) μέσω ΑΣΕΠ, όπως διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης στην πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου.

Παράλληλα, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των ζητημάτων των πολιτών, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μυκόνου, για την διοικητική υποστήριξη της Πολεοδομίας Μυκόνου, από τον όμορο Μητροπολιτικό Δήμο της Σύρου. Υπενθυμίζουμε πως στις 31.07.2017 ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτική διοικητική υποστήριξη από Μητροπολιτικό Δήμο και ότι στις 04.08.2017 υπέβαλε ο Δήμος Μυκόνου το αντίστοιχο αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Συνοπτικά η παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου αφορά τις κάτωθι αρμοδιότητες:

• Παραλαβή, έλεγχος πληρότητας των υποβαλλόμενων φακέλων για την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης.

• Αναθεώρηση και ενημέρωση των οικοδομικών αδειών, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

• Έλεγχος της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων και χαρακτηρισμός αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

• Οι νέες αιτήσεις των πολιτών για τις ανωτέρω αρμοδιότητες για τις οποίες παρέχεται διοικητική υποστήριξη θα κατατίθενται στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και θα πρωτοκολλούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ουσιαστικά όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη συνδρομή της Πολεοδομίας Σύρου, θα επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες προς το συμφέρον του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η Πολεοδομία Μυκόνου να καταστεί αυτόνομη και πλήρως λειτουργική.

Στο ΦΕΚ 3954 Β΄/10.11.2017 αναφέρονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες που αφορά η παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου.