Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821»

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 25/03/2014

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών ,Κοινοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου , οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από ώρα 08:00 το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014 καθώς και φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων που αναφέρουμε παραπάνω τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ηςΜαρτίου 2014.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, ημέρα ΤΡΙΤΗ

7.00’ π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Χώρας και της Άνω Μεράς.
8.00’ π.μ. Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Πεσόντων από τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου.

24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ

09.00’ Πρωί: Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις Εθνικού περιεχομένου στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς.

12.00’ Μεσημέρι: Προσκύνημα και στέψη Προτομής της Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους από τους μαθητές των Σχολείων, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς, στην Χώρα Μυκόνου.
Στην τελετή θα παρευρεθούν υπο-χρεωτικά όλες οι Αρχές της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ημέρα ΤΡΙΤΗ

10.30’ π.μ.- Στη Χώρα:

Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ.Γεώργιος Καψάλης , διευθυντής των ιδιωτικών εκπαιδευτήριων «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από τους κ.κ. α) Ασκούσα Καθήκοντα Δήμαρχου Μυκόνου, β) Δ/κτή 6ης ΜΣΕΠ , γ) Δ/κτή Α.Τ. Μυκόνου & δ) Λιμενάρχη Μυκόνου. Επίσης θα κατατεθεί στεφάνι από την Ασκούσα Καθήκοντα Δήμαρχου Μυκόνου , για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης .

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος από την Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Π.Α..Κ.Ο.’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ’ του Δήμου Μυκόνου θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ.Τίνας Ψαλίδα.

11.00’ π.μ.- Θα παρελάσουν τα Νηπιαγωγεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) Χώρας και Μαραθιού , τα Δημοτικά Σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) , τα Γυμνάσια (Δημόσια και Ιδιωτικά), το ΓΕΛ Μυκόνου, το Ε.Π.Α.Λ. , οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί.

Αμέσως μετά την παρέλαση , στη Χώρα θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις : Χοροί μαθητών-μαθητριών στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

18.41΄μ.μ. Στη Χώρα θα γίνει υποστολή της σημαίας από το Τιμητικό Άγημα της 6ηςΜΣΕΠ Μυκόνου στο μνημείο των Πεσόντων.

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, ημέρα ΤΡΙΤΗ

10.30’ π.μ.- Στην Άνω Μερά :
Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς κ. Κουσκουνέλου Μαρία.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς από τους κ.κ. α) Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Άνω
Μεράς, β) Πρόεδρο Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, γ) Μαθητές Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου και δ) Μαθητές Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς Μυκόνου.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των Σχολείων.

Θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.

Αμέσως μετά την παρέλαση, θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις : Χοροί μαθητών-μαθητριών στο χώρο μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.

Τελετάρχη στο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «25ηςΜαρτίου 1821» στη Χώρα:

Ορίζουμε τον κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟ, Γυμναστή , Δ/ντη ΕΠΑΛ Μυκόνου , με
Αναπληρώτρια του την κ. ΡΑΪΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ΓΕΛ Μυκόνου.