Η λειψυδρία της Μυκόνου στο προσκήνιο σε σύσκεψη στην Περιφέρεια

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 27/02/2014 - 20:47

Ενημέρωση για την πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και της δημαρχεύουσας Ειρήνης Γρυπάρη για το θέμα της λειψυδρίας έγινε μετά το τέλος του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, παρουσία του Αντιπρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Κουκά και του Αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η κα Γρυπάρη έθεσε στον Περιφερειάρχη το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που παρουσιάζει φέτος το νησί και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να διευκολυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η δημαρχεύουσα έκανε γνωστή στον κ. Μαχαιρίδη την μελέτη που έχει επιμεληθεί ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜ Κώστας Κουνάνης για την επισκευή και αναβάθμιση των μονάδων αφαλάτωσης αξίας 800.000 ευρώ και ζήτησε την πολιτική στήριξη του Περιφερειάρχη για την ένταξή της στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΜ κ. Κουνάνη, ο οποίος παρευρέθηκε και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημέρωσε τα μέλη του για την εξέλιξη και τις λεπτομέρειες του προγραμματισμού της ΔΕΥΑΜ.

Στόχος όλων, όπως ειπώθηκε, είναι η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών και η γρήγορη εκτέλεση τους ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το νησί.

(Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Τρίτη 25/02)