Νέα Μυκόνου

Έργα οδοποιίας στην περιοχή Καντούνια και στο δρόμο από τον Άγιο Παντελεήμονα προς Προφήτη Ηλία και Καντούνια, της νήσου Μυκόνου

Στα πλαίσια της επισκευής των οδοστρωμάτων από το Δήμο Μυκόνου, ανακοινώνουμε ότι από σήμερα, ημέρα Πέμπτη 25/5/2023 και για 10 περίπου ημέρες, θα εκτελούνται έργα οδοποιίας (καθαρισμός – ασφαλτόστρωση – διαπλάτυνση) στην περιοχή Καντούνια και στο δρόμο από τον Άγιο Παντελεήμονα προς Προφήτη Ηλία και Καντούνια, της νήσου Μυκόνου.
Οι εργασίες θα ξεκινούν από τις 8.00 π.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο δρόμος θα παραμένει τμηματικά κλειστός για την κυκλοφορία.

Πέμπτη, 25/05/2023 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ - ΣΤΑ 13.000 m3 ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΩΝ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αναμένεται να προχωρήσει με τον σχετικό ανάδοχο η Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.
Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.

Τετάρτη, 24/05/2023 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

Ανακοίνωση περί εκτέλεσης έργων οδοποιίας στην περιοχή του Αγίου Μάμα – Αγίου Κωνσταντίνου, της νήσου Μυκόνου

Στα πλαίσια της επισκευής των οδοστρωμάτων από το Δήμο Μυκόνου, ανακοινώνουμε ότι από αύριο, ημέρα Πέμπτη 18/5/2023, θα εκτελούνται έργα οδοποιίας (καθαρισμός – ασφαλτόστρωση) στην περιοχή του Αγίου Μάμα – Αγίου Κωνσταντίνου, της νήσου Μυκόνου.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 8.00 π.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο δρόμος θα παραμένει τμηματικά κλειστός για την κυκλοφορία.
Καλείται το κοινό και οι κάτοικοι όπως συμμορφώνεται με τις πινακίδες κυκλοφοριακής διαχείρισης ή και τις όποιες επιτόπου υποδείξεις.

Τετάρτη, 17/05/2023 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

Δημουργία υποδομών φιλικών και προσβάσιμων για τα ΑΜΕΑ

Δημουργία υποδομών φιλικών και προσβάσιμων για τα ΑμεΑ προχώρησε ο Δήμος Μύκονου.
Οι ανάλογεσ δράσεισ περιλαμβάνουν επίσης:
-Πρώτος ολοκληρωμένο μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ σε παραλίες του νησιού.
-Ειδικούς χώρους στάθμευσης στη Χώρα Μυκόνου, στην Άνω Μέρα και στις παραλίες του Κόρφου, Ορνού και του Καλαφάτη.
-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ “ExtraMiles” με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου προορισμού.
-Προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στο Δήμο.

Σάββατο, 03/12/2022 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

Δήμος Μυκόνου: Ανακατασκευή της ράμπας 6 στο νέο Λιμένα

Ξεκίνησε σήμερα (21/3) απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η ανακατασκευή της ράμπας 6 στο νέο Λιμένα.

Συγκεκριμένα πρόκειται να καθαιρεθεί όλη η ανωδομή της ράμπας και να κατασκευασθεί νέα, με υλικά νέας τεχνολογίας, υψηλής αντοχής και ποιότητας. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο κατασκευαστικό έργο, συνολικού ύψους 255.000 ευρώ ( με ΦΠΑ),που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαίου.

Μια άλλη στοχευμένη παρέμβαση με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του νησιού.

Δευτέρα, 21/03/2022 - 20:41
Εκτυπώσιμη μορφή

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ«Μύκονος Ημέρες – Mykonos Days»»

Εκδόθηκε από το Δήμο Μυκόνου το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Μύκονος Ημέρες – Mykonos Days».

Πρόκειται για ένα μνημειώδη τόμο με περιεχόμενο τα ετήσια ημερολόγια του Δήμου Μυκόνου από το 2014 έως και το 2021.

Στις 250 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται και συμπληρώνεται με επάρκεια το φωτογραφικό υλικό των επτά (7) θεματικών ημερολογιακών ενοτήτων, με πρωτότυπες φωτογραφίες, αρχειακό υλικό, χάρτες και συνοδευτικά κείμενα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, παρουσιάζοντας πτυχές του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Μυκόνου.

Τρίτη, 30/11/2021 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

Εγκαταστάθηκε και η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης

Εγκαταστάθηκε και η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης και πλέον αναβαθμίζεται σημαντικά η δυνατότητα υδροδότησης με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες. Παράλληλα, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Μυκόνου, που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου.

Δευτέρα, 15/11/2021 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΑΜ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1000 m3 ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης (R.O.) ελάχιστης παραγωγής 1000 m3 ημερησίως η κάθε μία.

Ειδικότερα, οι μονάδες αφαλάτωσης θα παράγουν 2.000 κυβικά την ημέρα πόσιμου νερού και θα συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του νησιού και θα εγκατασταθούν στο Παλιό Λιμάνι.

Παρασκευή, 09/07/2021 - 16:10
Εκτυπώσιμη μορφή

Υπογραφή Διαβαθμιδικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μυκόνου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης περιοχής «Λάκκας» Χώρας Μυκόνου».

Ο Δήμος Μυκόνου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επισκευή και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Λάκκα της Χώρας Μυκόνου.

Ειδικότερα, αντικείμενο της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας αποτελεί η ανάληψη από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου αρμοδιότητας για την υλοποίηση των εργασιών:

Παρασκευή, 16/04/2021 - 01:00
Εκτυπώσιμη μορφή

«Η ΚΕΔΕ ζητά από την Πολιτεία να μην μειωθεί το προσωπικό των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ του νησιωτικού χώρου μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Μυκόνου».

Την ανάγκη άρσης του νέου σχεδιασμού διανομής και αριθμού διανομέων των ΕΛ.ΤΑ. που τέθηκε σε ισχύ την 01.01.21 και μείωσε τον αριθμό διανομέων των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. που λειτουργούν ανά περιοχή, πλήττοντας τον τρόπο διανομής αλληλογραφίας σε πολλές περιοχές, αλλά ιδιαίτερα σε νησιωτικούς και τουριστικούς δήμους, αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Δευτέρα, 25/01/2021 - 00:00
Εκτυπώσιμη μορφή

Σελίδες

Εγγραφή στο Νέα Μυκόνου