ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΑΜ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1000 m3 ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 09/07/2021 - 16:10

Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης (R.O.) ελάχιστης παραγωγής 1000 m3 ημερησίως η κάθε μία.

Ειδικότερα, οι μονάδες αφαλάτωσης θα παράγουν 2.000 κυβικά την ημέρα πόσιμου νερού και θα συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του νησιού και θα εγκατασταθούν στο Παλιό Λιμάνι.

Το συγκεκριμένο έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση των δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης, είναι συνολικού ύψους 1.521.728 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 όπου εντάχθηκε επιτυχώς το 2018, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται το Νοέμβριο, μετά από πολύχρονη διαδικασία.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης της Δημοτικής Αρχής είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να επιλύσουμε, οριστικά, σημαντικά διαχρονικά προβλήματα που έχει το νησί μας.
Η χθεσινή υπογραφή της σύμβασης και η δέσμευση για την υλοποίηση του έργου μέσα στους επόμενους μήνες πιστοποιεί τα έμπρακτα αποτελέσματα της πολιτικής μας, ως αποτέλεσμα της επιμονής και της ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.
Θα ήθελα γι ΄ άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΜ από το 2018 έως σήμερα και ιδίως τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Φραντζέσκο Βιγλιάρη, τον αν. Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜ κ. Κουνάνη, καθώς και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο.
Βασικός μας στόχος είναι τα επόμενα δύο χρόνια να εντατικοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας και να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την αναβάθμιση βασικών υποδομών του νησιού.»