«Επίσκεψη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στο κτίριο της νέας Υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ στη Μύκονο και διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους φορείς την πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων»

Εκτυπώσιμη μορφή
Τρίτη, 27/07/2021 - 01:00

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της νέας Υποδιεύθυνσης, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος και ακολούθως ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Γρυπαρείου με το Δήμαρχο, την βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Μονογυιού και εκπροσώπους κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νησιού για θέματα ασφάλειας, εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και καλύτερης συνεργασίας με τις νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που πλέον, έχει το νησί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού επεσήμαναν τη σημασία της λειτουργίας της νέας Υποδιεύθυνσης ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου αυτή τη στιγμή υπηρετούν 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν 60. Επεσήμανε το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής, ώστε η Μύκονος να διαφημίζεται επιπλέον και για το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του έργου της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων για την ομόθυμη διακήρυξη της ανάγκης για δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.

Σε σχέση με την πανδημία, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό ζητούμενο που είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Απηύθυνε δημόσια έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών και επισήμανε ότι αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την προστασία του brand name της Μυκόνου και τη συνέχιση της πολύ καλής τουριστικής περιόδου, όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως θα υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτυ σε βίλες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή τους παρουσία, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων σε σχέση με τη λειτουργία της νέας Υποδιεύθυνσης.
Η άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε η τοπική μας κοινωνία τις ανακοινώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την τουριστική σεζόν.
Με δεδομένο ότι μέχρι στις 17/7 σύμφωνα με όλα τα στοιχεία υπήρχε πληρότητα που ανέρχονταν περίπου στο 90% της αντίστοιχης του Αυγούστου του 2019, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αρκετά υψηλό αριθμό επισκεπτών τις επόμενες εβδομάδες.
Οι επαγγελματίες του νησιού έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι πέρα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών επιδεικνύουν την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμοστικότητα ανάλογα με τη συγκυρία.
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Και βεβαίως η Πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του brand name του νησιού.
Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε ένα σημείο: η Δημοτική αρχή, οι επαγγελματίες του νησιού, η τοπική μας κοινωνία θέλουμε και ζητάμε την εφαρμογή της νομιμότητας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Θέλουμε αυστηρότερους ελέγχους στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.
Θέλουμε αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων για τα παράνομα πάρτι που εγκυμονούν υγειονομικούς κινδύνους.
Θέλουμε αστυνόμευση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Θέλουμε κανόνες που να εφαρμόζονται για όλους.
Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες και ανταγωνίζεται με επιτυχία τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Έχει μάθει να δίνει τη μάχη του ανταγωνισμού και να κερδίζει επειδή είναι ευέλικτη και ξέρει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Για αυτό και θέλει καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους όρους του παιχνιδιού».

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ