Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου σε ψευδή δημοσιεύματα: Δαπανήσαμε πάνω από 600.000 ευρώ για τα σχολεία, που αποτελεί τριπλάσια χρηματοδότηση από αυτή του Υπουργείου Παιδείας

Εκτυπώσιμη μορφή
Σάββατο, 16/12/2017 - 09:30

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών στη Μύκονο, προέκυψε μεγάλη αναπαραγωγή του ζητήματος, σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος Μυκόνου οφείλει να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που έχει προκληθεί εντέχνως, προκειμένου να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, παρασύροντας έτσι και έγκριτα ΜΜΕ στον χορό των ψευδών ειδήσεων (fake news).

Διευκρινίζεται λοιπόν ότι τα βασικά αιτήματα αφορούσαν σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας, όπως επίσης και στο μείζον θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εσπευσμένη Κυβερνητική απόφαση για την αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων Καζίνο στο νησί. Θέματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή Μυκόνου έχοντας συμμάχους το σύνολο των κατοίκων της Μυκόνου ασκεί συστηματικά πιέσεις και εκφράζει τις διαφωνίες της και τα αιτήματά της προς το Κεντρικό Κράτος και τα Αρμόδια Υπουργεία.

Η έμπρακτη συνεισφορά του Δήμου Μυκόνου στην ποιοτική αναβάθμιση του ευαίσθητου  Τομέα της Παιδείας είναι αυταπόδεικτη, αφού αρκεί να αναφερθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα 3 τελευταία έτη - από όταν δηλαδή ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου - έχει δαπανήσει ποσό άνω των 600.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών,  για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων.

Την ίδια στιγμή που η κρατική επιχορήγηση προς τα Σχολεία της Μυκόνου, ανέρχεται στις 210.000 ευρώ συνολικά για τα 3 τελευταία έτη!

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, ότι στη Μύκονο ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν βρέθηκε χωρίς στέγη στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αλλά μάλιστα φιλοξενήθηκαν με πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής μέχρι να βρουν μόνιμη κατοικία, όπως διαδόθηκε σε πληθώρα ΜΜΕ (ακόμα μια περίπτωση fake news).

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου διεκδίκησε και πέτυχε τη νομοθέτηση του επιδόματος σίτισης και στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων και είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που ενέταξε στον Προϋπολογισμό του 2018, κονδύλι 350.000 ευρώ (χρήματα του Δήμου Μυκόνου) για καταβολή επιδόματος, δηλαδή 13ου μισθού σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που εργάζονται στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και των Εκπαιδευτικών.

Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Για αυτό και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μυκόνου με το σύνολο της Δημοτικής Αρχής υποδέχτηκαν τους μαθητές στο Δημαρχείο, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας και συζήτησαν μαζί τους για περίπου δυο ώρες.

Στη συνάντηση ένα από τα σημαντικότερα θέματα - αν όχι το σημαντικότερο - που συζητήθηκε ήταν αυτό της κατασκευής νέου ΕΠΑΛ, για το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η κριτική  είναι καλοδεχούμενη ώστε να θέτουμε ψηλότερα κάθε φορά τον πήχη αυτών που πρέπει να γίνουν.

Η διαστρέβλωση όμως της αλήθειας είναι κάτι διαφορετικό και η αναπαραγωγή πρωτοφανών ψευδών ειδήσεων για ένα τόσο λεπτό θέμα, όπως είναι αυτό της Παιδείας, δεν είναι ανεκτή.

Τη στιγμή μάλιστα που η Παιδεία αποτελεί μια από τις πλέον βασικές προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Οι  συντονισμένες ενέργειες, τα στοιχεία και τα έργα είναι αδιάψευστα και μιλούν από μόνα τους.

Τα παιδιά, το μέλλον κάθε τόπου, είναι καλό να μη χρησιμοποιούνται ως προμετωπίδα προκειμένου να ασκηθεί  μικροπολιτική.

Με σταθερά βήματα η ενίσχυση της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, θα συνεχιστεί, ως βασικός άξονας ανάπτυξης.