Από την Πόλη στη Σμύρνη» Ο Δήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλείσε μια μοναδική συναυλία μνήμης

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 29/04/2022 - 13:39

Mε αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οΔήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σαςπροσκαλεί στην εκδήλωση «Από την Πόλη στη Σμύρνη», που θαπραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις 19:30, στον υπέροχοχώρο της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου στην Άνω Μερά.Ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια από την πολύπαθη Σμύρνη καιμακρόσυρτοι μανέδες, όπως ζυμώθηκαν στα μέρη του Παρισιού τηςΑνατολής, τη Σμύρνη, θα παρουσιάσουν οι Μαρίνα Μανωλάκου καιΓρηγόρης Νταραβάνογλου. Μια παράσταση με θέμα τη ζωή στη Σμύρνη και τη Μικρασία. Τραγούδια παραδοσιακά, μουσικές από τα περίφημα καφέ αμάν πουσύχναζε η αστική τάξη της πριγκίπισσας της Ανατολής. Μικρασιάτικη τυπική ορχήστρα αποτελούμενη από βιολί, κανονάκι,ούτι, αυλούς, λαούτο συνοδεύουν τη Μικρασιάτισσα ΜαρίναΜανωλάκου, ενώ ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου θα αποδώσει μεμοναδική μαεστρία σμυρναίικους μανέδες. Λόγω της ημέρας (1η Μαΐου) θα παιχθούν και τραγούδια τηςΠρωτομαγιάς με ήχους ανθισμένους στο μουσικό μπαξέ τηςΜικρασίας. Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ.Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:
«Ο σεβασμός στην ιστορία και την παράδοση και η μνήμησημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμόαποτελεί υποχρέωση όλων μας.Με τη διοργάνωση αυτής της συναυλίας τιμούμε τα 100 χρόνια απότη Μικρασιατική Καταστροφή και αναδεικνύουμε την ιδιαίτερημουσική παράδοση, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι στοπαρελθόν.
Θα ήθελα να συγχαρώ το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, ΝέαςΓενιάς για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, να ευχαριστήσωτην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τον Πατέρα Βασίλειο Τζανιδάκηεπέχοντα θέση Ηγουμενοσυμβουλίου για την έγκριση καιπαραχώρηση του χώρου της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου και ναπροσκαλέσω όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, καιιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να παραστούν στη μοναδική αυτή συναυλία »