Επίσκεψη Αυστριακών και Γερμανών δημοσιογράφων στη Μύκονο για την τουριστική προβολή του νησιού

Εκτυπώσιμη μορφή
Κυριακή, 23/09/2012 - 18:35

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσεκλήθησαν και ήρθαν στη Σύρο και στη Μύκονο δημοσιογράφοι τουριστικών εντύπων και μεγάλων εφημερίδων από την Αυστρία και την Γερμανία. Σκοπός της δημοσιογραφικής αποστολής (press trip) ήταν η ουσιαστική και αποτελεσματική προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό. Στη Μύκονο οι δημοσιογράφοι, που μας επισκέπτονταν για πρώτη φορά, βρέθηκαν από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τις συνόδευε και επιμελούνταν της επίσκεψης αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας.

Το οργανωμένο πρόγραμμα που ακολούθησε η αποστολή περιελάμβανε γερμανόφωνες ξεναγήσεις στη γραφική Χώρα, τη Μικρή Βενετία, τους ανεμόμυλους, τα μουσεία καθώς και περιήγηση στις παραλίες του νησιού. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί και Αυστριακοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Δήλο, ενώ το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι και τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Μεράς, όπου και συμμετείχαν σε παραδοσιακό γάμο και γλέντι που έλαβε χώρα εκεί.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Μύκονο αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις, ενώ μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, την έκθεση ζωγραφικής του Luis Orozco στη Δημοτική Πινακοθήκη, καθώς και δοκίμασαν γεύσεις από εστιατόρια του δικτύου της Aegean Cuisine που φιλοξένησαν την αποστολή. Κοντά στην αποστολή βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού ΠΝΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος της Ενότητας Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος συνέδραμε στην επιτυχή ολοκλήρωση της και είχε εκτενείς συζητήσεις με τους δημοσιογράφους για τη Μύκονο αλλά και για ζητήματα επικαιρότητας.