Θετική εξέλιξη για τα αποτελέσματα απογραφής

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 03/05/2023 - 00:00

Θετική εξέλιξη για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του νησιού της Μυκόνου, η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων του νησιού ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς, αναφέρει τα εξής:
“Θετική εξέλιξη η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων του νησιού ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους με αποτέλεσμα να αποτραπεί η μείωση δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Δήμου, ο διοικητικός υποβιβασμός στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου και στο επίπεδο πληθυσμιακής δυναμικότητας του Δήμου.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του νησιού, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021. Σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξουμε αυτή την αίτηση γιατί ακόμα και με αυτή την εξέλιξη υποεκτιμάται ο πληθυσμός και δεν διασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδότηση που αναλογεί στον πραγματικό πληθυσμό του νησιού.
Όπως έχω πει πολλές φορές, μόνο με ενότητα, σοβαρότητα και επιμονή μπορούμε να διασφαλίσουμε αυτά που μας αξίζουν.”