Κουκάς από Στρασβούργο: Η Ευρώπη έχει λαμπρό μέλλον όταν κατανοήσει ότι πέρα από αριθμούς οι λαοί κινητοποιούνται από διαχρονικές αρχές και αξίες

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 23/03/2022 - 15:23

Στο Στρασβούργο βρέθηκε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς όπου πραγματοποιήθηκε η 42η Ολομέλεια του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο ίδιος συμμετέχοντας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και αντιπρόεδρος του Οργάνου, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στα θέματα που προκύπτουν ανά τον κόσμο από τη συγκεκριμένη κατάσταση.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σε λίγες μέρες, στην Ελλάδα, την πατρίδα μου, έχουμε την επέτειο της ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσής μας. Αυτό που μας κράτησε ενωμένους όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πίστη μας σε κοινές αρχές και αξίες, στην Ιστορία και στην παράδοσή μας. Κι αυτό που προκάλεσε τη συμπαράσταση στην ελληνική επανάσταση πολλών άλλων κρατών και χωρών ήταν ακριβώς αυτές οι ίδιες αρχές και αξίες που προανέφερα.
Η Ευρώπη έχει λαμπρό μέλλον όταν κατανοήσει πραγματικά ότι, πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς, οι λαοί κινητοποιούνται από διαχρονικές αρχές και αξίες.
Και ότι πρέπει με συγκεκριμένες πράξεις να αποδείξει ότι οι αρχές της ελευθερίας της ισότητας και της δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτες."