Ο Δήμαρχος Μυκόνου για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μετάλλου Μνήμη»

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 18/10/2021 - 00:00

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς βρέθηκε στην προβολή της ταινίας «Μετάλλου Μνήμη» του Δημήτρη Καλφάκη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και μίλησε έπειτα για την πολιτιστική εικόνα του νησιού, που αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι του.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μέσα από δημοσίευσή του στους social media λογαριασμούς του, τόνισε τη σημασία της ταινίας «Μετάλλου Μνήμη» του Δημήτρη Καλφάκη που αφορά την ιστορία του μεταλλείου της Μυκόνου και υπενθυμίζει πως θα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς που προσφέρουν στο νησί και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς του.

O Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρει σχετικά:

«Χθες είχαμε τη χαρά και την τιμή να απολαύσουμε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου ΠΑΚΟ Γ Αξιώτης τη βραβευμένη ταινία του συμπολίτη μας Δημήτρη Καλφάκη με τίτλο «Μετάλλου Μνήμη», που κατέγραψε στοιχεία από την μεταλλευτική ιστορία της Μυκόνου, παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις στην κοινωνία του νησιού μας. Στηρίξαμε οικονομικά την παραγωγή της ταινίας, συνεπείς στη θέση μας να είμαστε πάντα δίπλα στους φορείς πολιτισμού και τους δημιουργούς του νησιού, αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας.
Επιπλέον, οφείλω να σημειώσω πως η πρώτη σπουδαία προσέγγιση στο θέμα ήταν της συμπολίτισσας Δ. Λοΐζου-Βουλγαράκη που εργάστηκε για χρόνια με μεθοδικότητα, ενώ με προγραμματική σύμβαση του Δήμου μας με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε επιστημονικά τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού μας, με την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Καταγραφή και ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της Μυκόνου» που είναι υπό έκδοση.»