Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

Εκτυπώσιμη μορφή
Τρίτη, 05/12/2017 - 08:09

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υλοποίηση μιας ριζικής μεταρρύθμισης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κύριο άξονα την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους όλης της χώρας.

Μάλιστα, κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου, υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των συνέδρων - με σχετικό ψήφισμα - οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις και προτάσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για την εν λόγω μεταρρύθμιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις της ΚΕΔΕ αφορούν στην αλλαγή του Καλλικράτη, στα οικονομικά των Δήμων, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο προσωπικό των Δήμων, στη θητεία και στην καταστατική θέση των αιρετών.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο κ. Κουκάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Frederic Vallier, Γενικό Γραμματέα Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών της Ευρώπης (C.E.M.R.), ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και νησιωτικότητας, ενώ τον προσκάλεσε εκ νέου να διοργανώσει μια συνεδρίαση του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Οργάνου για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, στην «πρωταθλήτρια» του παγκόσμιου τουρισμού Μύκονο, το Καλοκαίρι του 2018.