Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από τον Δήμο Μυκόνου. Πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ, σε 255 δημόσιους υπαλλήλους του νησιού..

Εκτυπώσιμη μορφή
Κυριακή, 02/01/2022 - 20:50

Πάνω από 300.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση έδωσε ο Δήμος Μυκόνου σε 250 υπαλλήλους του νησιού.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε σχετικά:

"Στον απολογισμό μου για το έτος που πέρασε, ένα από τα πράγματα που με κάνουν περήφανο είναι και η πρόσφατη καταβολή του ετήσιου πλέον βοηθήματος ενίσχυσης -για 4η χρονιά- που καθιερώσαμε (στέγαση και σίτιση) ανά μήνα εργασίας, για πάνω από 250 δημόσιους υπαλλήλους που ζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας. Ένας σχεδόν 13ος μισθός πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων και συγκεκριμένα στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό & Πυροσβεστική), τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το ΕΚΑΒ και το παραϊατρικό προσωπικό. Πρόσφατα, με μια άλλη απόφαση, ενίσχυση δόθηκε και στους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυκόνου ανεβάζοντας το σύνολο αυτών των ενεργειών γύρω στις 305.000 ευρώ ετήσια επιχορήγηση.
Περήφανος λοιπόν για δυο πράγματα: Πρώτον γιατί η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας επαληθεύεται στην πράξη και Δεύτερον γιατί τα χρήματα αυτά από δημοτικούς πόρους είναι χρήματα των δημοτών που οι εκπρόσωποί τους ομόφωνα αναγνωρίζουν την προσφορά των υπηρεσιών αυτών. Τον Σεπτέμβριο επίσης πετύχαμε την επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς υπαλλήλους, ποσό που θα καταβληθεί το 2022.
Ισχυρή πεποίθηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής ήταν και θα είναι πως οι αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να εκφράζονται με ισχυρή θέληση και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαληθεύοντας έτσι τον διαχρονικό της ρόλο ως πόλο σταθερότητας και ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης."