Όλα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Μυκόνου στην εκδήλωση “ResiliEurope”

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 01/04/2022 - 22:21

Στην εκδήλωση “ResiliEurope” συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ως Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος τόνισε την αξία της ενίσχυσης για συνεργασία και της ύπαρξης κανόνων που θα σέβονται όλα τα κράτη, επανέλαβε την ανάγκη του σεβασμού, της ανεξαρτησίας και της διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας του κάθε κράτους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην εξωστρέφεια και στη δυναμική της Μυκόνου, ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κουκά:

“Στο πλαίσιο του διαλόγου που πραγματοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ενίσχυση της αλληλεγγύης και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ιδέας με τις τοπικές κοινωνίες, συμμετείχα ως Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της 3ης εκδήλωσης “RESILIEUROPE”, που πραγματοποιήθηκε στη Σκόδρα της Αλβανίας.
Στην ομιλία μου τόνισα την αξία της ενίσχυσης για συνεργασία και της ύπαρξης κανόνων που θα σέβονται όλα τα κράτη. Με αφορμή και την πρόσφατη διεθνή κρίση στην Ουκρανία επανέλαβα την ανάγκη του σεβασμού, της ανεξαρτησίας και της διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας του κάθε κράτους.
Έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην εξωστρέφεια και στη δυναμική της Μυκόνου, τόνισα την αξία της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας του κάθε προορισμού και ανέδειξα το παράδειγμα της Μυκόνου, ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό, που τα τελευταία 30 χρόνια έχει ενσωματώσει με τεράστια επιτυχία εκατοντάδες Αλβανούς πολίτες.
Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Βουλγαρία, την Πολωνία, την Κύπρο και την Μάλτα.
Παράλληλα είχα την χαρά να επισκεφτώ στο Δημαρχείο το νέο Δήμαρχο της Σκόδρας, κ. Bardh Spahia, με τον οποίο διερευνήσαμε τρόπους συνεργασίας για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συμβουλίου της Ευρώπης.”